szerda

Az evolúció legyőzte az entrópia törvényét?

 


A termodinamika 1. törvényeAz energiát nem lehet létrehozni vagy elpusztítani.” [A világegyetem energiája állandó marad; bár az energia kicserélhető a rendszer és a környezet között, nem keletkezhet vagy semmisíthető meg /energiamegmaradás/. Az energiamegmaradás törvénye nem matematikai igazság, hanem a civilizációnk krónikája feletti megfigyelések mérhetetlen csúcspontjának következménye, és a hőtudomány alapvető axiómája.]

A termodinamika 2. törvénye – Spontán folyamat esetén az univerzum entrópiája növekszik.” [Bármely spontán bekövetkező folyamat mindig az univerzum entrópiájának (S) eszkalációjához vezet. Egyszerű szavakkal, a törvény megmagyarázza, hogy egy elszigetelt rendszer entrópiája soha nem fog csökkenni az idő múlásával, miközben  a megfordításukhoz külső munkavégzés /megfelelő minőségű és mennyiségű, irányított energia/ szükséges.] - https://www.chadsprep.com/chads-general-chemistry-videos/3-laws-of-thermodynamics-definition/

A „termodinamika” szó két gyökérszóból származik: „thermo”, azaz hő, és „dinamikus”, azaz erő.

Einstein szerint: Minden tudomány legfőbb törvénye – a fizika egyik legalapvetőbb maximája a nagyobb véletlenszerűség irányába mutató tendencia – az a tény, hogy a dolgok átlagosan inkább rendezetlenné válnak, semmint rendbe, ha hagyják őket. 

Az idő termodinamikai nyila /entrópia/ a /zárt, izolált, magára hagyott/ rendszeren belüli rendezetlenség mértéke/mérése. A termodinamika második főtétele kimondja, hogy az univerzum, mint elszigetelt rendszer teljes entrópiája bármely spontán folyamatban idővel vagy növekszik /a véletlenszerűséghez vagy rendezetlenséghez kapcsolódik/, vagy állandó marad; soha nem csökken. 

Például egy lezárt palackban lévő gázmolekulák az idő múlásával szétszóródnak a palackban. Amint egy zárt rendszer eléri az entrópia maximális lehetséges állapotát /amikor a gázmolekulák egyenletesen oszlanak el/, a rendszer eléri a termodinamikai egyensúlyi állapotot. Ez az oka annak, hogy egy csésze tea hőt veszít környezetének /az energia átvitelével vagy átalakulásával egyre több megy kárba/ ahelyett, hogy a körülötte lévő levegő melegítené fel. Eszerint a hőt nem lehet teljes mértékben munkává átalakítani. 

A termodinamika törvényeit megtévesztően egyszerű kimondani, de következményeik messzemenőek. Az Univerzumunkat irányító termodinamika alapelveinek alapos ismerete segíthet a mérnököknek abban, hogy hatékonyan megtanulják szabályozni a hő hatását hasznos célokat szolgáló terveikben.

Az egész univerzum nem válik jobbá és specializáltabbá. Lefelé fut. A termodinamika második törvénye szerint elhasználódik. Ha a termodinamika első törvénye szerint a természetben az anyag és az energia nem keletkezik és nem is semmisül meg, akkor az Univerzum nem tudja a semmiből létrehozni önmagát. Így, ha a naturalista ateizmus igaz /és egy időben semmi sem létezett/, akkor ma már végképp semminek kellene lennie. Mégis, itt vagyunk – egy egész Univerzum, ami talán a legnagyobb bizonyíték Isten létezésére. Valóban, az anyagnak Teremtőre van szüksége.

A 19. századi filozófus és evolucionista, Herbert Spencer mondta: „Az Univerzum eredetének tiszteletben tartásával három verbálisan érthető feltételezés tehető. Azt állíthatjuk, hogy

- önmagában létezik - azaz örökkévaló –

-vagy hogy saját maga hozta létre - azaz spontán generált –

-vagy hogy egy külső ügynökség hozta létre

Victor Stenger evolúciós fizikus a God: The Failed Hypothesis című könyvében ezt írja:

Az energiamegmaradás [azaz az első törvény] és más alapvető törvények érvényesek a legtávolabbi megfigyelt galaxisban és a kozmikus mikrohullámú háttérben, ami arra utal, hogy ezek a törvények több mint tizenhárom milliárd éve érvényesek. Minden bizonnyal csodának nevezhető minden olyan megfigyelés, amely a csekély emberi élettartam alatt megsértette őket… A teremtési hipotézist elvileg megerősítheti az a közvetlen megfigyelés vagy elméleti követelmény, hogy az energiamegmaradást 13,7 milliárd évvel ezelőtt, az ősrobbanás kezdetén megsértették.” /2007, 115-116. o./

Így Stenger szerint a teremtés hipotézise a tudományos bizonyítékok alapján beigazolódik. Az energia kezdetben a semmiből való létrehozása a magától értetődő káosz ellen ható csodának számít. - „A termodinamika 1. törvényeAz energiát nem lehet létrehozni vagy elpusztítani.”

Ezért a teljes tömegből, anyagból és energiából álló Univerzum nem keletkezhetett volna spontán módon /magától/ Erő jelenléte és beavatkozása nélkül, anélkül, hogy meg ne sértette volna a termodinamika első törvényét. Ez az Erő nem lehet más, mint egy időn és téren kívül álló természetfeletti Isten.

[Az univerzum történése szemben áll azzal a kijózanító gondolattal, hogy magától nem történik semmi, ha az alapállapot a semmiből diadalittasan kiemelkedő zéró. Ha mégis történés van /dinamikus, intelligenciát mutató anyagtörténés/, akkor annak eredete a semmin kívül álló láthatatlan szellemvilágban - más dimenzióban - keresendő.]

Jelenések 4:11 Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség, a tisztesség és erő, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratod által lett és teremtetett.

Max Karl Ernst Ludwig Planck Nobel-díjas német fizikus, a kvantummechanika megalapítója. Albert Einstein mellett ő rakta le a modern fizika alapjait – mondja: "Mint olyan ember, aki egész életét a legtisztább tudománynak, az anyag tanulmányozásának szentelte, az atomokkal kapcsolatos kutatásaim eredményeként annyit mondhatok: anyag mint olyan nem létezik! Minden anyag csak egy olyan erő miatt keletkezik és létezik, amely az atom részecskéit rezgésbe hozza, és az atom e legkisebb naprendszerét összetartja. Ezen erő mögött egy tudatos és intelligens szellem létezését kell feltételeznünk. Ez az elme minden anyag mátrixa." /Das Wesen der Materie [Az anyag természete], beszéd Firenzében, Olaszországban (1944) (az Archiv zur Geschichte der Max-Planck-Gesellschaft, Abt. Va, Rep. 11 Planck, Nr. 1797)/

Ezzel szemben milyen hiedelmet táplál a tudomány a közfelfogás irányában? „A természet könnyű és erős, mégis szívós anyagokat fejlesztett ki azáltal, hogy korlátozottan szerény anyagokat okos architektúrákba rendezett.” /Szilárd és képlékeny szerkezetű, gyöngyházszerű cementkötésű kompozitok/ - https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/adfm.202313516

Ha az anyagszerkezet mögött tudatos és intelligens szellemet feltételez az a tudós, aki a fizika tudományának alapjait lerakta, akkor pl. a kagylóhéjak szerkezete mögött milyen szellemet logikus feltételezni, ha már ennek alapján a Princeton Egyetem mérnökei egy új, az elterjedt betonfajtáknál sokkal strapabíróbb betontípust fejlesztettek ki?

A megoldásuk hatszögletű betonlapok és a közöttük elhelyezett vékony polimerrétegek kombinációjára épül. Mert mi is történik valójában? Az entrópia ellen ható fejlesztést hoztak létre. Intelligencia bevetésével másoltak olyan természeti képződményt, amely mögött nincsen intelligencia? Vagy mégis? És az univerzum mögött?

Unintelligens természeti erők állnak ellent „Minden tudomány legfőbb törvényének” – mely szerint a dolgok átlagosan inkább rendezetlenné válnak, semmint rendbe, ha hagyják őket. Akkor hogyan rendeződtek szerény anyagok okos architektúrákba a természet által, ha inkább voltak rendezetlenségre késztetve mind rend létrehozására?!

És a strapabíróbb betontípus kifejlesztése mögött is ugyanilyen rendezetlenségre való késztetés dominált, vagy az entrópia törvényét az intelligens szellem munkálkodása bírálta felül? És ha ez a munkálkodás /mérnöki tervezés/ a mindennapok részeként folyamatosan működik, akkor ez nem bizonyítja az intelligens háttérszellem létezését? És mi van az univerzummal?

A világegyetem jelenleg termodinamikai egyensúlyi állapotban van? Nem, a csillagok még égnek, a nap hőt bocsát ki, élet létezik stb. Ha a világegyetem termodinamikai egyensúlyi állapotban lenne, akkor a benne lévő összes energia elhasználódna, és ezért nem lennének többé csillagok, fény, hő és élet. Az egész univerzum a maga teljességében nincs ilyen állapotban. 

Az univerzum folyamatosan elfogy és ez a fogyás nem tarthat örökké, különben el kellett volna már fogynia. Nem maradna csillag, amelyik energiát termel és mi sem lennénk itt. 

Néhányan felvetik, hogy az egyik univerzum életet ad egy másiknak, de nem létezhet efféle születéseknek és haláloknak egy végtelen sorozata, mivel minden egyes ciklus számára kevesebb energia áll rendelkezésre, mint az előzőnél, és ha ez történt volna egy örökkévalóságtól fogva, a mindenség halála már bekövetkezett volna.

Az univerzumnak nagyon magas információs állapotban kellett elindulnia, amelyből

egy alacsonyabb állapotba lassul. A növények, rovarok, állatok és emberek génjei az idő előrehaladtával folyamatosan hibásokká válnak, nem javulnak. A rend természetesen mindig a rendetlenség vagy a káosz felé halad, hacsak egy intelligens lény meg nem változtatja.

Az élettelen szintjén működik az entrópia, az élők szintjén is a halál felé tendálás van /kikerülhetetlen öregedési folyamat/, tehát először föl kellett húzni az órát, hogy lejárhasson. A bonyolult, önmagát reprodukáló élet létezése életadót követel.

Erről tudósít a bibliai kinyilatkoztatás:

Mily számtalanok a te műveid, JEHOVAH! Mindazokat bölcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal. Ez a nagy és széles tenger! Itt vannak benne a megszámlálhatatlan csúszók; apró állatok nagyokkal együtt. Amott gályák járnak [s] cethal, amelyet azért formáltál, hogy játszadozzék benne. Mindazok te reád néznek, hogy megadjad eledelüket alkalmas időben. Adsz nékik [és] ők begyűjtik azt; megnyitod kezedet, és megtelnek a te jóvoltoddal. Elfordítod orcádat, megháborodnak; elveszed a lelköket, kimulnak és porrá lesznek újra. Kibocsátod a te lelkedet, megújulnak, és újjá teszed a földnek színét. Legyen az JEHOVAHNAK dicsőség örökké; örvendezzen az JEHOVAH az ő teremtményeiben.” (Zsoltárok 104:24-31) 

AZ EVOLÚCIÓS ELMÉLET ÁLLÁSPONTJA 

A biológiai evolúció, amely a baktériumokat emberré alakítja, a rend és összetettség nyilvánvaló növekedésével, megsértené a második törvényt, amely szerint a dolgok idővel rendezetlenebbé válnak, nem pedig bonyolultabbá, ahogy az evolúció működik. Csakhogy   a termodinamika második törvényét nem sérti sem a mutáció, sem a természetes szelekció, amelyek a neo-darwini evolúció főbb lépései. Ha az evolúció általános folyamata sok kis lépésre oszlik, amelyek mutációt követnek, majd szelekciót, akkor a második törvény minden egyes lépést megenged, és az általános folyamatot is.

Az élet és az evolúció nem sérti a termodinamika második főtételét /csak késlelteti/; semmit sem tudunk a Természetben, ami megsértené ezt az abszolút törvényt. Valójában a termodinamika második főtétele nem akadálya az élet megértésének, hanem szükséges feltétele az élő folyamatok teljes megvilágításának.

Jókora csúsztatás van itt a sorok között elrejtve, amely csúsztatás egyébként az egész evolúciós elméletre igaz, de első olvasásra keveseknek szúr szemet. Mégpedig, hogy az evolúció elmélete a már működő mechanizmus jellegzetes momentumait alkalmazza /ami késlelteti az entrópiát/, de azt mélyen elhallgatja, hogy ezek a működő mechanizmusok hogyan jöttek létre – anélkül, hogy megsértették volna a termodinamika 2 törvényét, amely szerint „minden változás esetén az Univerzumban az entrópia nő, az információtartalom csökken. Ez a természetes hajlam a szétesésre és a káoszra mindenhol nyilvánvaló körülöttünk.

Az organizmusok úgy tartják fenn a magasan szervezett állapotot, hogy szabad energiát vonnak ki környezetükből /napenergia, stb./ egy nagyobb rendszerbe foglalva, és ezt az energiát feldolgozzák az alacsony entrópiás állapotuk fenntartása érdekében, miközben hulladékot exportálnak a környezetbe, ezáltal entrópiát termelnek. Na és ez mióta magától értetődő folyamat? A szabad energia meg a célirányosan bevetett energia mióta azonos?

Az, hogy egy működő autó üzemanyagot vesz fel benzin formájában és egy zseblámpa energiát vesz fel, ami a benne lévő elemből vagy akkumulátorból származik, és mindkettő az entrópia ellen ható működést mutat a működése során, mióta nevezhető spontán természetes folyamatnak? Szabad energia áramlik a hajszárítóból is, azt miért nem veszik fel, fizikus, kémikus, biológus professzor urak? Az önök Ph.D.-je idáig nem terjed ki?

Itt két intelligensen megtervezett és legyártott gépezetről van szó, tehát a bevetett és precízen alkalmazott intelligencia által uralt folyamat eredménye az autó és a lámpa működése, meg az élőlények életfolyamatainak végbemenése, de ha ezeket előzőleg nem rakja össze az anyag felett álló tudatos és intelligens gondolkodás /tervezés/, akkor önszerveződés nem alakul ki, és nem működik itten semmi önmagától! Önmagukat hajtó örökmozgók spontán kialakulása szanaszét kallódó energianyalábok szilaj meglovagolása által az áltudományos skizofrénia területéhez tartozik.

A vegyszerleves anno nem az őshazád, hanem amivel megtömik a szellemi emésztőrendszeredet, mint az élelmiszeripar az eléd tálalt késztermékeket megtömi sok nem igazán egészséges vegyszerrel.

Az élet kialakulása és öngörgetése a termikus iszapból olyan mint Münchausen báró saját hajánál fogva való kiemelése a mocsárból. Ágyúgolyón való féktelen száguldozás az űrbe, amin a tudomány utazik. Mint nagyanyám lóháton periszkóppal.

[Meg is kérdezték tőle: - igaz, hogy magát meglesték a tótok, amikor periszkópon kémlelte az eget lóháton? - Igaz volt, de nem láttam semmit, mert sánta volt a ló és föl-lerángatta a periszkópot. - Még jó hogy el nem tévedt abban a nagy homokviharban. - Nem úgy az evolucionisták!]

A spontán önszerveződés a semmiből egy fizikai-kémiai-biológiai méregpohár, amit megitattak a nagyérdeművel, amely ezt a receptet használja az életfolyamatai azonosításához, aminek szükséges végállomása a könyörtelen élettelenség, amiből állítólag jött.

De minek? Hogy újra visszazuhanjon a könyörtelen megsemmisülésbe? Teljesen nonszensz a létezésnek ez az értelmetlen csavargása a halál megállíthatatlanul körbe-körbe pörgő-forgó porondján.

Ugyanígy, a biológiai evolúció sem alakítja a baktériumokat emberré, mivelhogy a sor elején, kezdetben nem áll rendelkezésére csak úgy spontán semmiféle evolúcióra képes élőlény, amelyet meg tudna lovagolni. Mert az evolúció nem hozhatja létre az evolúcióra alkalmas élőlényeket, mert akkor azt hozná létre, amivel létrehoz!

Egy kalapáccsal az első kalapácsot hogy hozza létre a kalapács??? Az evolúciós folyamat maga előtt, korábban hogyan hozza létre azokat az alanyokat, amelyeken maga az evolúciós folyamat utólag végbemegy?

Megválaszolatlan marad a rejtély, hogy hogyan áramlik a hő-, kémiai- vagy napenergia egy alacsony entrópiájú forrásból egyszerű vegyszereken keresztül, amelyek állítólag összetett polimerszerkezetek keletkezéséhez vezetnek. A vak erő, amely a káoszt munkálja, még anyagot /atomokat, molekulákat, stb./ sem hozhat létre, nem hogy olyan anyagot, amely a rendezetlenségi erő ellenére rendezett anyagi struktúrát mutat, ami aztán csak úgy a nyers, irányítatlan energiát úgy használja fel, hogy bármiféle célorientált rendszerműködést produkál.

Nem tudományos azt gondolni, hogy az élet akkor fog megszületni, amikor az anyag összegyűlik. Ha ez természetes úton megtörténhetne, nem lenne nehéz életet adni egy holttestnek, amelyben minden szükséges anyag megfelelő mennyiségben van.

Adjál a halottnak energiát, amelyből kiszivárgott az élet, bizony nem fog az entrópia ellen megmozdulni még egy század millimétert sem. Hullamerevségbe került, élettelen állapotba, ami volt az alapállapot. Akkor az élettelen hulla merev alapállapota hogyan és mitől kezdett az entrópia ellen dolgozni, valamilyen unintelligens lórúgástól? [Ja, az a híres-nevezetes véletlen, a materializmus adu ásza!]

Az entrópia áthatja az egész természetet ... A termodinamika második törvénye, miszerint az entrópia mindig növekszik, meghatározza az idő áramlásának irányát, és megmutatja, hogy egy dinamikus rendszer állapota folyamatosan változik ebben az irányban, és így elkerülhetetlenül megközelíti a maximális entrópia állapotának megfelelő határállapotot.

Éppen a világegyetem lefolyását és végső soron elpusztulását jelentő dinamikus folyamatok visszafordíthatatlansága késztette az írókat, történészeket, filozófusokat és teológusokat arra, hogy olyan mélyreható kérdéseket tegyenek fel, mint például: Hogyan lehetséges, hogy az élet létrejöjjön egy olyan világegyetemben, amelyet egy olyan legfőbb törvény szabályoz, amely megakadályozza az élet puszta létezését?”https://www.mdpi.com/1099-4300/19/11/621

Az abiogenezis számtalan próbaüzeme megbukott! Az evolúcióbiológia úgy magyarázza a nádszál szárának működését, hogy a gyökérzet eredetéről dunsztja nincs - honnan van az élőlény életképessége, honnan van az autó motorházában megbújó alkatrészek működést biztosító rendszere, az autó közlekedő képessége, honnan van a zseblámpa képessége, hogy világít? A sejtrendszer, hogy strukturált életfolyamatokat biztosít?

Energiát vesz fel az élőlény, környezetből származó energiát fogyasztanak,” - aztán hogyan álltak össze a gépkocsi és a zseblámpa alkatrészeinek összetevői? A motorház magába szippantotta az alkatrészeket? Meg a zseblámpa is? Meg a genetikai program /DNS/ csak úgy magától rendeződött?

Az evolucionisták szerint a biológia kimutatta, hogy számos állatfaj, például rovarrajok, patás állományok, halrajok, hangyatelepek és baktériumkolóniák önszerveződnek a természetben.

Ezt akarja elhitetni az evolúció áltudományos elmélete, hogy minden ami működik az entrópia rendszeren belül, a nulla állapottól kiindulva önszervezte magát. A tehén is, meg a tehénistálló is, meg a tehenészeti szakkönyv is, meg a fű is, meg a bolygó is, meg az univerzum is, csak úgy hipp-hopp, természetesen teljesen magától, hosszú idő alatt és bármiféle cél és értelmi indokoltság nélkül. A káoszhajlam ellenére, amely minden létező zugban fennáll!

Abszolút nincs hajlamom a lopásra, a lakásom mégis tele van lopott holmival. Hogyan lehetséges ez? A tárgyak idelopkodták magukat, nem is tudtam róla. Mire felébredtem, a szobám tele volt a sok lopott holmival. Az evolucionisták is mire felébredtek, az univerzum tele volt biológiai csodákkal, most ezt mesélik a széles nagyközönségnek, hogy ez teljesen spontán, önerőből hogyan történt. Miközben a semminek az a törvényszerű szükségszerűsége, hogy az az örökkévalóságig semmi maradjon. A semmi meg a valami úgy aránylik egymáshoz, mint az analfabetizmus meg az irodalmi Nobel-díj. Ez igazi Darwin-díjas termék.

A materialista világkép szerint az élet egy önfenntartó, darwini evolúcióra képes kémiai rendszer. - Na és honnan-e rendszer?

Darwin evolúciós elmélete magyarázatot ad az élőlények fejlődésére? Nem a fejlődésére ad magyarázatot, hanem az alkalmazkodására. A magától történő kifejlődés valamilyen spontán létrejövő sejtből egy közkedvelt hipotézis, mert valamit kifejleszteni szüntelen speciális tenyésztési célt és szelekciós nyomást igényel a mesterséges szelektív tenyésztés elve szerint. De a környezet állandó változása nem biztosít szelektív fejlődési irányt, egy adott fajra vonatkozó orientált, szüntelen a szükséges mértékben történő szelekciós nyomást, ezért ezen a módon nem is fejlődhet ki semmi komplex élőlény!

A darwinizmus szerint minden élőlényfaj olyan kis, öröklött variációk természetes kiválasztódása révén jön létre és fejlődik, amelyek növelik az egyedek verseny-, túlélési és szaporodási képességét. A svindli a mondat első felében van, a létrejövés önkényes állításában, ami nem igaz. Az öröklött variációk és természetes kiválasztódás a már kezdettől /teremtéstől/ fogva létező, a saját nemük szerint szaporodó, túlélőképességgel rendelkező fajpopulációk alkalmazkodóképességét hivatott tesztelni, miközben azok eredetéhez /a fajpopulációk eredetéhez/ semmi közük, hogy honnan vannak?!

A természetes szelekció olyan élő rendszerekre vonatkozik, amelyek már rendelkeznek replikációs képességgel, és ezért a DNS- és az enzimarchitektúrák felépítése a természetes szelekción kívüli folyamatokkal szükséges, de nem elégséges feltétele az élőlények eredetéről szóló általános magyarázatnak.

A természetes kiválasztódásnak a túlélőképesség megmérettetésében van szerepe, amellyel a természet mindenkori változásaihoz igyekeznek felnőni a mindenkori alanyok.

A kvalifikáció általános jelentése, valamely munkára, munkakörre, foglalkozásra jogosító képesítés. Jelen esetben ezt kell elérnie bármely élőlénynek, tehát a túlélésre kell kvalifikációt szereznie, a verseny azért folyik, hogy a legrátermettebbek vigyék tovább az élet stafétabotját. És ez egy tudatosan megtervezett program, ehhez az evolúciónak semmi köze, hanem az evolúció mint eszköz által megy végbe a kiválogatódási folyamat.

Vagyis az evolúció egy megbízást teljesít, hogy válogat, mint a zsűri is, amely kiválogatja a minőségi produkciókat, de a kiselejtezés nem hozza létre azokat. Viszont a folyamatot tudatosan kell elindítani, hogy betöltse a célját.

Darwin azt az elvet hangsúlyozta, hogy az arc grimaszaiból következtetni lehet magának az arcnak a létrejöttére is - lásd: „minden élőlényfaj olyan kis, öröklött variációk természetes kiválasztódása révén jön létre”. Vagyis a grimaszvariációk utólagos kiválasztódása által jön létre az arc első prototípusa. Ami nem más, mint mese habbal evolúciós módra!

Amikor az alapvetően közömbös emberi arc grimaszokat vág, megerőszakolja az entrópia törvényt, mert a mosolygás az entrópia /búskomorság/ ellen hat. Aztán amikor kijózanodik, és megtudja, ha az alapállapot az üres tér /semmi/, akkor mivel „energiát nem lehet sem létrehozni, sem elpusztítani”, abból semmilyen trükkel nem lehet sem anyagot, sem magasan szervezett, anyagi alapon működő szellemi tartalmú DNS-t, sem ilyen-olyan ősi sejtet /LUCA/, sem abból irányítatlan szelekciós nyomással nem lehet önirányítással bíró, millióféle élőlényt létrehozni, amelyek mindegyikének hozzáillő, ökonómiailag szervezett élettere van.

A már meglévő, intelligens háttér programozottsággal felszerelt életfunkciókat ne keverjük össze azzal, hogy ez az önszerveződés végső soron anno a semmiből keletkezett, és feltornászta magát azzá, amit most mint élővilágot működni, végbemenni látunk!

A kalapból ugyan ki lehet húzni a nyulat, de ahhoz illuzionista trükkre van szükség, amikből az evolúciós darwini elmélet nem szenved hiányt. Sőt, nyüzsögnek benne az evolúciós trükkök: - ilyen blugy, olyan blugy, amolyan blugy; az emberek ugyanazon okból majmok, mint a madarak dinoszauruszok, ugyanúgy származnak csillagporból mint Mona Lisa mosolya a festékmolekulákból, stb./, az ateista nagyérdemű meg önfeledten tapsikol örömében, hogy minden magától hogyan klappol. A jegyet megvette, az előadást az életével kifizette, a jegyet utána eldobhatja.

Az egész genetikai program a DNS, és nem maguk az emberek szolgálatában áll. Mi csupán az életet hordozó molekulák időleges tárolói vagyunk. Ebben az esetben a csomagolás, vagyis mi magunk, arra szolgál csupán, hogy eldobják.” /Rudi Westendorp, holland gerentológus professzor/

Miközben A sejten belüli környezetében a DNS replikációjának hibája kb. hárommilliárd nukleotidból egy… Itt a komplexitás szintjeinek olyan hierarchiája áll fenn, amelynek még a legalacsonyabb szintjét is nehéz felfogni.” /John C. Lennox matematikus/

Hogy hogyan tudott a sejtkomplexitás az entrópia törvénye ellen hatni, hogy spontán létrejött, de különösen az élet? „A modern tudással felszerelt becsületes ember azt tapasztalja, hogy jelenleg az élet keletkezése bizonyos értelemben majdnem csodának tűnik – annyira sok feltételnek kell megfelelnie.”/Francis Crick, Life Itself: Its Origin and Nature (New York: Simon and Schuster, 1981)/

Az evolucionisták hisznek a csodákban; ugyanakkor nem hisznek a Csodatevőben. Isten valószínűleg nincs, úgy hogy nyugodtan élvezd az életet - /Richard Dawkins angliai buszkampánya/ Az értelemmel megáldott ember létezése teljesen értelmetlen. Hát nem csodálatos?! 

A biológiában semminek nincsen értelme, ha nem az evolúció szemszögéből nézzük. Egyébként meg különben sincs semminek semmi értelme. [A pénz oltárát körbeölelő korrupciót leszámítva, ami a darwinizmuson felnövekedett társadalom elsőrendű mozgatórugója. Ja kérem, nem esik messze az alma a fájától!]

Az emberiségnek el kell fogadnia, hogy a tudomány megsemmisítette a kozmikus célban való hit indokoltságát, és a cél továbbélését csak az érzelmek táplálják.” /Peter Atkins oxfordi kémiaprofesszor; „Will science ever fail?” [A tudomány kudarcot vall-e valaha?] New Scientist, 8 Aug. 1992, pp. 32-35./

„A káosz gyermekei vagyunk, és a változás mély szerkezete a hanyatlás. Gyökerében csak a korrupció van, és a káosz megállíthatatlan hulláma. Elmúlt a cél; már csak az irány van hátra. Ez az a sivárság, amit el kell fogadnunk, miközben mélyen és szenvtelenül belenézünk az Univerzum szívébe.” /Peter Atkins (1984), A második törvény (New York: Scientific American), p. 200./ 

A MATERIALIZMUS TERMODINAMIKAI KIJÓZANÍTÁSA 

Az eredeti megfogalmazása a termodinamika második főtételének: - Magára hagyott térben, az ember által nem befolyásolt térben a rendezetlenség az idő előrehaladtával növekszik. 

Az értelem rendezettséget hoz létre, ahol nincs értelem, ott káosz van. Ezt mondja ki a termodinamika második főtétele, ami teljesen igaz, és cáfolja a materializmust. 

Az értelem nélküli anyag és energia kizárólag rendezetlenséget hoz létre. Köznapi tapasztalatainkból tudjuk, az idő előrehaladtával, ha értelem van jelen, a rendezettség növekszik. 

Ha minden csak anyag és energia, akkor az értelem is csak anyag és energia, így pedig nem hozhat létre mást, mint káoszt. Nem ez történik. Ennek pont az ellenkezője figyelhető meg. 

A materialisták ezt ellensúlyozandó találták ki a véletlent. A rendezetlenségből /káoszból/ az idő előrehaladtával néha rendezettség jön létre, amely véletlen és azért történik, mert az univerzumban olyan irtózatos mennyiségű véletlen reakció történik minden pillanatban, hogy némelyik véletlenül nem a káoszt növeli, hanem a rendezettséget. [Ez az ami nem tudományos álláspont, mert a termodinamika törvénye az entrópiai folyamatokat véletlenül ellensúlyozni kívánó véletlen ellen hat! Egy sík területen guruló kő még véletlenül sem gurul önerőből hegynek fölfelé!]

A fizikai tudományok egyik legalapvetőbb maximája a nagyobb véletlenszerűség irányába mutató tendencia – az a tény, hogy a dolgok átlagosan inkább rendezetlenné válnak, semmint rendbe, ha hagyják őket.

Magára hagyott állapotában a véletlen mire képes? Az idő termodinamikai nyila ellen hat?

A termodinamika második főtétele kimondja, hogy az univerzum, mint elszigetelt /magára hagyott/ rendszer teljes entrópiája bármely spontán folyamatban idővel vagy növekszik /a véletlenszerűséghez vagy rendezetlenséghez kapcsolódik/, vagy állandó marad; soha nem csökken.

Ha nem csökken a rendezetlenség, hanem növekszik, akkor a véletlen sem képes másra, mint a rendezetlenség fenntartására, sőt növelésére, ezért a materializmus eme magas ranggal kitüntetett véletlen faktora teremtésre alkalmatlan tehetetlenségében elmehet az evolucionista sóhivatalba kirakatot díszíteni.

A tudomány maga előtt tolja a véletlent, és maga után húzza a lehetetlent.

Végeredményben fogalmuk nincsen mit magyaráznak, amiből csak a magyarázat valóságos, de a tartalma filozófiai homály a köbön, amitől nem hajlandók megszabadulni. Olyan önsorsrontó predesztináció, ami a mainstream média által kvalifikált tudományt is kérlelhetetlenül magával rántja a mélybe.

A tudomány nem adja át a döntési jogot az egyénnek, és ezt úgy vitelezi ki, hogy bizonyítottnak állítja be az ő saját következtetését, hogy te is ugyanarra a következtetésre jussál, mint ő. Mégpedig önként és dalolva. Engedheti-e az állam, hogy polgárai döntsenek arról, hogy hogyan van a világ? Ha van ma kitüntetett tudásforma, akkor az a tudományos tudás. Tanítható-e ezzel ellentétes nézet gyerekek millióinak? Ha így lenne, akkor a társadalom egyik legfontosabb intézménye – a tudás létrehozásáért felelős tudomány – státusza inogna meg.” /Zemplén Gábor Kreácionizmus pró és kontra. VILÁGOSSÁG, 2006/6–7./ 

Tehát fontosabb a státusz, mint az igazság! Aki nem keresi az igazságot, egy hajszálra van attól, hogy el is tüntesse. A materializmusban nincs jó, nincs rossz; az életnek nincs célja; és az embernek nincs semmiféle szerepe a létezésben. Az evolúció szerint a lábad nem azért fejlődött ki, hogy járjál vele és a szemed sem azért, hogy lássál. Ezek mind az anyag spontán fejlődő melléktermékei. 

De az evolúció miért hoz létre lábat, ha nem tudja, mit jelent a gyaloglás? Miért hoz létre szemet, ha nem tudja, mit jelent a látás? Miért hoz létre szaporodószervet, ha nem tudja mit jelent a szaporodás? Ha nem tudja a funkciót, miért hoz létre funkcióbetöltő szervet? Csakhogy Darwinnak és utódainak legyen mivel szórakoznia?

A fizikai és kémiai egyenletek ekörül az erkölcsi mondanivaló körül forognak. Nincs jó és nincsen rossz, csak egyéni érdek. Az erősebb kutya … - tartja a mondás. 

Ez az anyag vallása, amely beborítja a világ nemzeteinek nagy részét, ami egy világjárvány. Olyan államilag támogatott kór, ami belülről kifelé eszi meg a társadalmat. A hazugság a legerősebb és legkifinomultabb tömegpusztító fegyver.

MIT ÁLLÍT AZ EVOLÚCIÓS ELMÉLET?

Hogyan alakulhat ki nagyobb szervezeti komplexitás egy entrópikus univerzumban? Isaac Asimov (1984) jellemezte az entrópia kreacionista felfogásának tévedését: "Óvodás nyelven szólva, a termodinamika második törvénye azt mondja, hogy minden spontán változás a növekvő rendezetlenség irányába történik - vagyis "lefelé". Az egyszerűből tehát nem épülhet fel spontán módon a komplex, mert az 'felfelé' haladna." Asimov így érvel: "Az óvodai kifejezéseken alapuló érvelés csak óvodásoknak való". Ebben a fejezetben az entrópia óvodai szinten túli megértését fogjuk alkalmazni.

A termodinamika második törvénye egyértelműen nem tiltja, hogy az egyszerűségből komplexitás épüljön fel, ezért léteznek olyan összetett struktúrák, mint a termeszdombok és a kenyérpirítók. A fizikai világ tele van számtalan példával a kevésbé rendezett állapotból kiinduló spontán rendezettségre, mint például a gázok (pl. a vízgőz a felhőkben), amelyek rendezettebb folyékony állapotba (eső) sűrűsödnek, vagy a folyadékok, amelyek még rendezettebb szilárd kristályos állapotba (pl. jégkristályok) fagynak. A kevésbé rendezett állapotból származó spontán rendezettség talán legdrámaibb és legáltalánosabb biológiai példája az egyetlen sejt, a zigóta fejlődése komplex, többsejtű (több milliárd sejtből álló), felnőtt emberré, aki több tucatnyi specializált szervvel, szövetosztályokkal és végletesen differenciált sejttípussal rendelkezik. Nyilvánvaló, hogy a hópehelyszintézis és az embriogenezis nem sért semmilyen fizikai törvényt, akkor mi folyik itt?

Dióhéjban összefoglalva, a rend szintézise energetikai árat követel: Egy viszonylag rendezetlen vízcsepp rendezettebb hópehellyé alakításának ára a hő leadása a környezetbe, az embriogenezis ára pedig a rendezett tápanyagok kevésbé rendezett hulladéktermékké és hővé alakítása. Végül a hópehelyszintézis és az embriogenezis folyamatai mindig több nettó entrópiát adnak a rendszer egészéhez, ami összhangban van a termodinamika második törvényével. A kreacionisták "óvodáskori entrópiaértelmezése" (Asimov 1984) szerint sem a hópehelyszintézis, sem az állati fejlődés nem történhet meg, nemhogy a szervezet evolúciója.

Miután az imént tárgyaltuk, hogy az egyes organizmusok hogyan tartják fenn a belső rendezettség folyamatosan magasabb fokát a környezetükhöz képest, most leírjuk, hogy a termodinamika második törvénye tökéletesen összhangban van azzal, sőt elősegíti, hogy egyes organizmuspopulációk utódai az evolúciós idő során fokozatosan összetettebbé váljanak.” /Hogyan alakulhat ki nagyobb szervezeti komplexitás egy entrópiás univerzumban?/ - https://evolution-outreach.biomedcentral.com/articles/10.1007/s12052-009-0195-3

Az óvodáskori entrópiaértelmezés sajnálatosan az ilyen Asimov-féle érvelésekre hajlamosakra jellemző, ugyanis az itt említett biológiai és hópehelyszintézis jellegű történések pontosan egyenértékűek /természetesen a maguk nemében értve/ az autók és a zseb és egyéb lámpák működési mechanizmusával.

Hogy nem sértik a termodinamika 2. tételét annak az az igen nyilvánvaló oka, ahogy korábban említve volt: egy elszigetelt rendszer entrópiája soha nem fog csökkenni az idő múlásával, miközben  a megfordításukhoz külső munkavégzés /megfelelő minőségű és mennyiségű, irányított energia/ szükséges.

Vagyis ezek a folyamatok a megfelelő minőségű és mennyiségű irányított energia, programozás, ill. természeti törvények háttérhatása következtében működnek, tehát nem magárahagyatottságuk alapján!

Mit mondott az óvodás szinten érvelő? „A kevésbé rendezett állapotból származó spontán rendezettség talán legdrámaibb és legáltalánosabb biológiai példája az egyetlen sejt, a zigóta fejlődése komplex, többsejtű (több milliárd sejtből álló), felnőtt emberré, aki több tucatnyi specializált szervvel, szövetosztályokkal és végletesen differenciált sejttípussal rendelkezik. Nyilvánvaló, hogy a hópehelyszintézis és az embriogenezis nem sért semmilyen fizikai törvényt, akkor mi folyik itt?”

Ez a folyamat mióta nevezhető „spontán rendezettségnek”? Genetikai programozottságról még nem is hallott?

Az evolucionista szerint bármilyen testrésze az embernek programozott – abban a pillanatban, hogy meg kellene alkotni – addig nem! Alkosson a semmiből zigótát, abból embriót, magzatot és végül embert véletlen mutációk által, amiket a természetes kiválasztódás céltudatos stratégia és értelem nélkül Homo sapienssé alakít. Értelem híján értelmet teljesen értelmetlenül. Az erre fordítható rengeteg idő és véletlen összjátéka legfeljebb arra jó, hogy kijózanodjon, vagy még arra sem!

Ráadásul ma már arra is van bizonyíték, hogy genetikailag programozott, kifejezetten célirányos mutációk léteznek! A DNS rugalmasan átírja magát a környezetnek megfelelően. A DNS-szekvenciák változásai molekuláris szinten kimutatták, hogy a környezet befolyásolja a leszármazottak DNS-ét.

A DNS-mutációk nem véletlenszerűek, mint korábban gondolták.” - https://www.ucdavis.edu/food/news/study-challenges-evolutionary-theory-dna-mutations-are-random

A mutációk véletlenszerű előfordulása következményeiket tekintve olyan axióma, amelyen a biológia és az evolúcióelmélet nagy része támaszkodik… A genombiológia új felfedezései azonban a klasszikus nézetek újragondolására inspirálnak.” - https://www.nature.com/articles/s41586-021-04269-6 ]

Ha bizonyos mutációk az organizmus természeti környezethez való alkalmazkodási készsége, ill. szükséglete miatt merülnek fel, nem pedig véletlenszerűen, ez irányító programot jelez, ami a klasszikus neodarwinizmus ellentéte. Tehát még a történés módja is bizonytalan, nem hogy annak eredete.

Az univerzumban rendszerszinten programozott működési faktorok vannak, sőt maga az univerzum is rendszerszinten programozott. Vajon mi működteti és mi tartja össze, talán a rendszerszintű véletlen, amelyet az entrópiatörvény gúzsba kötött?! Aligha.

Az univerzum természeti törvényeknek engedelmeskedik, amely törvények pontosak, és sok közülük matematikai jellegű.

Naprendszerünk a fantasztikus rend példája. Pontosan meg tudjuk mérni a Föld Nap körüli forgási idejét, és ettől függünk, mint állandótól. Ugyanez igaz a csillagok, bolygók, üstökösök és más égitestek mozgására is. Tekintettel erre a pontosságra, másodpercig terjedő pontossággal megjósolhatjuk a nap- vagy holdfogyatkozást, az üstökös visszatérését, a meteorrajt vagy számos más eseményt. Mennyi az esélye annak, hogy mindez puszta véletlenből a helyére kerül?” /Harry R. Osborne, Bizonyítékok: Az Univerzum rendje/ http://www.truthmagazine.com/archives/volume39/GOT039043.html

De honnan jöttek ezek a törvények, és miért léteznek? Ha az univerzum csupán egy ősrobbanás véletlen mellékterméke lenne, akkor miért engedelmeskedne a rendezett elveknek – vagy egyáltalán bármilyen elvnek? Az ilyen törvényeknek intelligens okának kell lennie, amit az Okozó ki is jelentett a Könyvében:

"Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképpen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által, Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette, Aki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, aki hatalma szavával /rendszerbe állított természeti törvényekkel/ fentartja a mindenséget... Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek; Azok elvesznek, de te megmaradsz, és mindazok, mint a ruha /az entrópia törvénye szerint/ megavulnak. És palástként összehajtod azokat és elváltoznak, te pedig ugyanaz vagy és a te esztendeid el nem fogynak." (Zsidók 1:1-3; 10-12)

Ja, hogy erre nem fáj a foga az ateistáknak, akik a kőkemény materializmusban utaznak?!

Akkor járjanak a véletlen által spontán létrehozott autóikban és világítsanak maguk előtt a véletlen által spontán létrehozott zseblámpáikkal, akkor garantáltan eljutnak oda, ahol most vannak: a megmerevedett mozdulatlanság sötétségébe.

Nem véletlenül nevezték el sötét energiának és sötét anyagnak az általuk nem azonosított, de nyilvánvalóan tettenérhető erőt:

Egy hipotetikus energiaforma, amely negatív, taszító nyomást gyakorol, és úgy viselkedik, mint a gravitáció ellentéte.” - http//astronomy.swin.edu.au/cosmos/D/Dark+Energy

Világegyetemünk galaxisai úgy tűnik lehetetlen teljesítményt érnek el. Olyan sebességgel forognak, hogy a megfigyelhető anyaguk által generált gravitáció nem tudná összetartani őket; már régen szét kellett volna szakadniuk. Ugyanez igaz a halmazokban lévő galaxisokra is, ami arra készteti a tudósokat, hogy valami, amit nem látunk, működik.

Úgy gondolják, hogy valami, amit még közvetlenül fel kell fedeznünk, extra tömeget ad ezeknek a galaxisoknak, és létrehozza az extra gravitációt, amire szükségük van az érintetlenség megőrzéséhez. Ezt a furcsa és ismeretlen anyagot sötét anyagnak nevezték el, mivel nem látható, és amely ugyanakkor a világegyetem gyorsuló tágulását vezérli.

A kutatók csak a látható anyagra gyakorolt gravitációs hatásból tudnak következtetni a sötét anyag létezésére /a sötét anyag összehúzza a galaxisokat, míg a sötét energia széthúzza őket/. A sötét anyag láthatatlan csontvázként működik, amely megtartja körülöttünk a látható univerzumot.

[Egyébként amit a tudomány az UNIVERZUM TÁGULÁSÁRÓL mond, az megegyezik azzal, amit a Biblia mond Istenről: Ézsaiás könyve 40:22 Ki ül a föld kereksége fölött, amelynek lakói mint sáskák [előtte], ki AZ EGEKET KITERJESZTI mint egy kárpitot, és KIFESZÍTI, MINT A SÁTORT, lakásra.” Nem önvezérelt, vagy vak véletlen által vezérelt tágulásról van szó, hanem a háttérszellem által tudatosan vezérelt tágulásról, mint egy sátor kifeszítéséről, amely az egek kiterjesztését demonstrálja.]

Ennek felismerése ugyanakkor egy másik evidens, logikus, világos következtetésre is sarkallja a gondolkodó embert:

Zsid 11:3 Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő.

Akik erre nem képesek vagy nem hajlandók, egy ellentábort képeznek, amelyről Pál apostol így szólott:

"Ha mégis leplezett a mi evangéliumunk, azoknak leplezett, akik elvesznek: Akikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe." (2Korinthus 4:3-4)

ÖRÖK ÉLETRE SZÓLÓ DÖNTÉS

Te melyik oldalhoz tartozol? A világossághoz vagy a sötétséghez? Ami eldönti, az a saját következtetésed, amely mögött ott van a te teljes szellemi és érzelmi kapacitásod, amivel kötődsz az élethez, és amely fölött te magad vagy az igazságos vagy igazságtalan bíró. A te ítéletedtől függ, amivel megméred magadat, hogy a megtérés által belépsz az örökkévalóságba vagy kikekeszted magadat onnét. Ha a diadalittas evolúció tévedés, az a halálodat jelenti. Ezt vállalni kell!

A legnagyobb akadály, amit Isten elé gördíthet az ateista, az saját maga! Ahogy minden élő sorsa Isten kezében összpontosul, a te sorsod is ott dől el, hogy mit gondolsz a fejedben és mit rejtegetsz a szívedben.

Nehémiás 9:6 Te vagy egyedül JEHOVAH! Te teremtetted az eget, az egeknek egeit és minden seregöket, a földet és mindent, ami rajta van, a tengereket minden bennök valókkal együtt; és te adsz életet mindnyájoknak, és az égnek serege előtted borul le.

Máté 11:25-26 Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.

* * * * *

Az első korty a természettudományok poharából ateistává változtat, de a pohár alján Isten vár rád.” /Werner Heisenberg/

Isten babákra lövöldözni a vidámparkban szórakoztatónak tűnhet, de a kijáratnál az igaz Isten várja őket.

Az emberi lelkiismeret az Isten virágoskertje, amiben Isten öntözi a Neki kedves virágok illatát. - Lásd: Ezékiel 20:41



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése