hétfő

Honnan származik az eredeti DNS program?

 


A tudomány bölcsessége bolondság Isten előtt

A DNS már jóval az élet előtt létezhetett.



„Az élet keletkezési mese legújabb fordulata kettős spirális. A kémikusok közel állnak ahhoz, hogy bebizonyítsák, hogy a DNS építőkövei spontán módon képződhetnek olyan vegyi anyagokból, amelyekről azt gondolják, hogy jelen vannak az ősi Földön. Ha sikerrel járnak, munkájuk arra utal, hogy a DNS megelőzhette volna az élet születését .

A DNS elengedhetetlen a Föld szinte minden életéhez, mégis a legtöbb biológus úgy gondolja, hogy az élet RNS-sel kezdődött. A DNS-hez hasonlóan genetikai információkat is tárol. Ráadásul az RNS összetett formákba tud hajtani, amelyek más molekulákhoz tudnak szorulni és felgyorsíthatják a kémiai reakciókat, akárcsak egy fehérje, és szerkezetileg egyszerűbb, mint a DNS, így könnyebben elkészíthető.

Több évtizedes próbálkozás után 2009-ben a kutatóknak végül sikerült RNS-t előállítaniuk olyan vegyi anyagok felhasználásával, amelyek valószínűleg a Föld korai szakaszában léteztek. Matthew Powner , jelenleg a londoni University College-on, és kollégái szintetizálták az RNS-t alkotó négy nukleotid közül kettőt. Eredményük arra utalt, hogy az RNS spontán formálódhatott - erőteljesen támogatta azt az elképzelést, hogy az élet egy „RNS világban” kezdődött.

Powner legújabb munkája szerint az újragondolás rendben lehet. Hasonló módszerekkel próbál DNS-nukleotidokat előállítani, mint azok, amelyeket 2009-ben RNS-nukleotidok előállításához használt. És egyre közelebb kerül.

A nukleotidok egy foszfáthoz kötött cukorból és egy nitrogéntartalmú bázismolekulából állnak - ezek a bázisok a genetikai kód ismert betűi. A DNS-nukleotidokat, amelyek összekapcsolódva DNS-t alkotnak, nehezebb előállítani, mint az RNS-nukleotidokat, mert a DNS más cukrot használ, amely keményebb a munkához.

Kezdve vegyi anyagok keverékével, amelyek közül sokan úgy gondolják, hogy jelen vannak a Föld korai részén, Powner most létrehozott egy hasonló cukrot a DNS-ben, összekapcsolva az AICA nevű molekulával, amely hasonló egy bázishoz ( Journal of the American Chemical Társaság , doi.org/h6q ).

Rengeteg van még tennivaló. A tulajdonosnak az AICA-t bázissá kell alakítania, és hozzá kell adnia a foszfátot. Molekulájában van egy nem kívánt kénatom is, amely segítette a reakciókat, de most el kell távolítani. Ennek ellenére a DNS-nukleotid csak néhány évre van, mondja Christopher Switzer , a Riverside-i Kaliforniai Egyetem munkatársa. - Ezen a ponton gyakorlatilag tényleges tény.

Ennek fontos következményei lehetnek az élet eredetének megértése szempontjából. A prebiotikus kémikusok eddig nagyrészt figyelmen kívül hagyták a DNS-t, mert összetettsége azt sugallja, hogy spontán nem alakulhat ki. "Mindenki és testvére azt mondják, hogy" RNS, RNS, RNS "" - mondja Steven Benner , a floridai Gainesville-i Alapítvány az Alkalmazott Molekuláris Evolúcióért.

A hagyományos bölcsesség az, hogy az RNS-alapú élet végül DNS- re váltott, mert a DNS jobban képes tárolni az információkat. Más szavakkal, az RNS-organizmusok készítették az első DNS-t.

Ha ez igaz, hogyan váltott az élet? A modern organizmusok képesek átalakítani az RNS nukleotidokat DNS nukleotidokká, de csak speciális enzimek felhasználásával, amelyek előállítása költséges az energia és az anyag szempontjából. "Tudnod kell, hogy a DNS valami jót tesz neked, mielőtt ilyesmit kitalálnál" - mondja Switzer.

Szerinte a történetnek értelme van, ha a DNS nukleotidok természetesen jelen vannak a környezetben. A szervezetek felvehették és felhasználhatták őket, később fejlesztették ki az eszközöket saját DNS -ük előállításához, amint kiderült, mennyire előnyös a molekula - és ha a természetes készletek kezdtek fogyni.

"A szervezetek felhasználhatták a természetben előforduló DNS-t, majd kifejlesztették az eszközöket a saját készítéséhez"

A korai organizmusoknak bizonyára ilyen módon kellett anyagokat keresniük - mondja Matthew Levy , a New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskoláról. "A korai Föld valószínűleg véres rendetlenség volt" - mondja, mindenféle gazdag válogatással.

Powner egy másik alternatívát javasol. 

Az élet egy „RNS- és DNS-világgal” kezdődhetett, amelyben a kétféle nukleotid összekeveredett. Powner társszerzője, Jack Szostak , a Harvard Medical School munkatársa megmutatta, hogy a DNS és RNS nukleotidok keverékét tartalmazó „keverék” molekulák képesek ellátni a tiszta RNS néhány funkcióját Proceedings of the National Academy of Sciences , doi.org/ bj8r97 ). 

Powner szerint az élet ezen hibrid molekulák felhasználásával kezdődött, fokozatosan tisztítva őket DNS-be és RNS-be.

Benner szerint logikusabb, ha az első életben tiszta DNS-t és RNS-t használunk a lehető leghamarabb. Mindkettő jobban működik, mint a korcsmolekulák.

Jelenleg azonban nincs mit megmondani nekünk, hogy az élet hogyan és mikor használta először a DNS-t. "Ez szinte válasszon saját kalandjátékot" - mondja Levy.

A Google fordításában, ne hogy bárki is félrefordításnak vélje az itt olvasottakat.

Forrás: https://www.newscientist.com/article/mg21528795-500-dna-could-have-existed-long-before-life-itself/#ixzz6ro0Tk1Vm

Ezt írták:

1, a DNS építőkövei spontán módon képződhetnek…

2, azt gondolják, hogy jelen vannak…

3, munkájuk arra utal…

4, a legtöbb biológus úgy gondolja…

5, Több évtizedes próbálkozás után 2009-ben a kutatóknak végül sikerült RNS-t előállítaniuk...

6, Eredményük arra utalt…

7, az RNS spontán formálódhatott …

8, támogatta azt az elképzelést…

9, Powner legújabb munkája szerint…

10, nukleotidok előállításához használt...

11, sokan úgy gondolják…

12, Powner most létrehozott …

13, bázissá kell alakítania, és hozzá kell adnia…

14, nagyrészt figyelmen kívül hagyták a DNS-t, mert összetettsége azt sugallja, hogy 15, spontán nem alakulhat ki….

16, A hagyományos bölcsesség az,…

17, A modern organizmusok képesek átalakítani

18, A szervezetek felvehették és felhasználhatták őket…

19, később fejlesztették ki az eszközöket saját DNS -ük előállításához…

20, A szervezetek felhasználhatták a természetben előforduló DNS-t…

21, kifejlesztették az eszközöket a saját készítéséhez"…

22, logikusabb, ha az első életben tiszta DNS-t és RNS-t használunk a lehető leghamarabb. …

23, nincs mit megmondani nekünk, hogy az élet hogyan és mikor használta először a DNS-t….

24, válasszon saját kalandjátékot

Megállapítások:

A folyamat spontán, magától megy végbe:

1, 7, 17, 18, 19, 20, 21,

A folyamatot a kémikusok munkája végzi, ők csinálják:

3, 5, 6, 9, 10, 12, 13, 22

Saját elképzeléseiket beleteszik a folyamatba, ahogyan ők gondolják:

2, 4, 8, 11, 14, 15, 16, 23, 24

Konklúzió:

Világosan látszik, hogy amilyen történések, folyamatok, szerveződések a természetben maguktól spontán, önerőből végbemennek, azokat a kémikusok a saját munkájukkal, tudatos beavatkozásukkal, akaratuk szerinti tetteikkel alkotják, csinálják, hajtják végre. Vagyis az ő intelligens cselekedeteiket teljes mértékben az unintelligens, véletlen, irányítatlan, magától történő spontán kémiai folyamatokkal azonosítják. Azzal teszik egyenlővé, egyenrangúvá. Amit tehát a vegyi anyagok megtesznek maguktól, ők azt leutánozzák a saját akaratuk, szándékuk, munkájuk szerint. A véletlent azonosítják a saját tudásukkal. Ami állítólag magától végbemegy /végbement, létrejött, kialakult/, azt ők viszik végbe a laboratóriumban.

Aztán úgy gondolkodnak, elképzeléseket támogatnak, figyelmen kívül hagynak, sugallatokra hagyatkoznak, hagyományos emberi bölcsességre hivatkoznak, végül nincs mit mondaniuk arról, hogy az élet hogyan és mikor használta először a DNS-t, ezért válasszon saját kalandjátékot, gondoljon amit akar, mert ők is azt gondolnak, amit akarnak. A lényeg, hogy amit ők a tudásuk latba vetésével tesznek, hajtanak végre a kémcsőben, azt a természet mind teljesen magától csinálta, saját erejéből, tudás és intelligencia nélkül, spontán, sőt teljesen véletlenül, senki által nem irányított vegyi úton, önállóan, bármiféle előzetes elképzelés és cél nélkül.

És a 21 századi kémiai tudomány művelői, az egyetemi végzettségű tudósok ezt nevezik tudománynak, a NewScientist ezt közli le, mint rangos, tudományos folyóirat. Ez azonban a valódi tudománytól fényévekre van, hogy amit a tudósok a saját eszükkel megalkotnak, létrehoznak, azt valamikor a véletlen folyamatok maguktól létrehozták, csak sokkal de sokkal nagyobb méretekben. Olyan magas szinten, hogy az szinte elképzelhetetlen. Hogyan, miképpen történt magától?

De nem is magától történt, hanem JHVH Isten alkotása, Aki ezt üzeni a tudomány képviselőinek:

Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcsességét és az értelmeseknek értelmét elvetem. Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-e Isten e világnak bölcsességét? Mert minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket. … Mert e világ bölcsessége bolondság az Isten előtt. Mert meg van írva: Megfogja a bölcseket az ő csalárdságukban. És ismét: Ismeri az Úr /JHVH/ a bölcsek gondolatait, hogy hiábavalók.” (1Korinthus 1:19-21; 3:19-20)

Mert Krisztus jó illatja vagyunk Istennek, mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között; Ezeknek halál illatja halálra; amazoknak pedig élet illatja életre. És ezekre kicsoda alkalmas?” (2Korinthus 2:15-16)

A tudomány képviselői bizonyára nem alkalmasak, mivel csak az érdekli őket, hogy maguknak hírnevet szerezzenek, hogy a nevük csillogjon és fennmaradjon. Ezért agyonhallgatnak minden ellenük szóló kijelentést, érvet, bizonyítékot. A saját primitív hiszékenységüket is agyonhallgatják, hogy a véletlent többre tartják, mint saját tudásukat és igyekezetüket, amikkel bizonyítani akarnak a világ előtt. A világ meg elismeri őket, mert ugyanolyan hamis, képmutató és korrupt, mint amilyen tudományt és tudósokat kitermel magából, akiket nem az igazság érdekel, hanem amit ők erővel annak tartanak!

De meg is lesz a fizetségük:

Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert amit vet az ember, azt aratja is.” (Galata 6:7)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése